Χρύσα Καλεσοπούλου

Τηλ.: +30 6974143371
e-mail: chrysakales@gmail.com

Είμαι η Χρυσάνθη αλλά μπορείτε να με φωνάζετε Χρύσα!
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2014 Διπλωματούχος Ξεναγός καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσω την αγάπη μου για την αρχαιολογία με τα ταξίδια.
Έχω εργαστεί ως αρχαιολόγος σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Κατά την διάρκεια της εργασίας μου συμμετείχα στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων όπως η Σύνοδος Κορυφής Αρχηγών της Ν.Α. Ευρώπης, με τίτλο : «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις σε Θαλάσσιες, Ποτάμιες και Λιμναίες Διαδρομές στη Ν.Α. Ευρώπη» υπό την αιγίδα της UNESCO στην Αθήνα, καθώς και στην Τιμητική Εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως σχετικά με το ζήτημα της Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Οι ξεναγήσεις ήταν πάντα το πάθος μου. Λατρεύω να μοιράζομαι ιστορίες για την χώρα μου και τον πολιτισμό της καθώς και να γνωρίζω και να αλληλεπιδρώ με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες.
Έχω πολύχρονη εμπειρία σε ξεναγήσεις ανά την Ελλάδα (πριβέ, πολυμελή γκρουπ). Έχω επίσης ασχοληθεί με τον θρησκευτικό τουρισμό και τελευταία με τον Σκοτεινό Τουρισμό και τον Γεωτουρισμό μετά από την συμμετοχή μου σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Στον ελεύθερό μου χρόνο έχω δυο αγαπημένες ασχολίες: την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη δημιουργία μινιατούρας σε κλίμακα 1:12. Αυτή την περίοδο μαθαίνω Iαπωνικά έχοντας ήδη πάρει το πρώτο πτυχίο.
Βάση μου είναι η Αθήνα όπου και διαμένω με την οικογένειά μου, θα χαρώ όμως να σας ξεναγήσω σε κάποιες από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες γωνιές της χώρας μου!