Γεωργία Κουτσούκου

Τηλέφωνο: +30 693 100 0050

e-mail: gkouts.gk@gmail.com

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα με εξαιρετική μαμά και εξαιρετικό μπαμπά, oι οποίοι, χάρη στις καταστάσεις που θα περιγράψω, αναστάτωσαν τους γευστικούς μου κάλυκες από παιδί. Ναυτικός ο πατέρας μου, μάς έφερνε πάντα περίεργες γεύσεις μετά από κάθε ταξίδι του. Ζητήσαμε πίτσα και μάς έφτιαξε μία με αντζούγιες, αναστάτωση μεγάλη.
Ο παππούς μου είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, η μητέρα μου ήταν στο ταμείο και οι θείοι μου, κρεοπώληδες πεντακάθαροι και πανέμορφοι, μέσα σε λευκές ρόμπες εξυπηρετούσαν τους πελάτες με τις καλύτερες τεχνικές. Στην πορεία των ετών το κρεοπωλείο εξελίχθηκε σε εξαιρετική αλλαντοποιία. Έβλεπα και μαγευόμουν από τα πάντα μέσα στην αγορά, γυρίζοντας και γνωρίζοντας τους πάντες.
Με αυτήν την περιουσία ξεκίνησα να ταξιδεύω στη μαγειρική και στη γεύση. Σπούδασα διερμηνεία-μετάφραση και έκανα διάφορα συμπληρωματικά σπουδάγματα, σεμινάρια μαγειρικής στο εξωτερικό ενώ ολοκήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Πράξις. Θεωρώ πως είμαι σε διαρκή εκπαίδευση, μιας και το ταξίδι της γεύσης είναι ανεξάντλητο.
Η γεύση έχει πολλές έννοιες και πολλές έγνοιες. Κάνω μαγιά τα δύσκολα και ζυμώνομαι με τα εύκολα.
Ταξιδεύω πολύ και χαζεύω για την κουζίνα. Μαθαίνω και δοκιμάζω, σέβομαι, σκέφτομαι.

“de gustibus et coloribus non est disputandum”